Elgitarr

Åk 6 till Gy3 Lektionstid i överenskommelse med lärare.

Elgitarr tillhör familjen stränginstrument och används inom de flesta musikstilar-pop, rock, jazz, blues, Bossa Nova m.fl.

Hos oss får du lära dig spela både med fingrarna och med plektrum och efter noter och på gehör. Du får en bred grund i ackord- och melodispel inom flera olika genrer och har starka möjligheter att påverka dina egen undervisning. Även om våra kunniga lärare vägleder dig ser vi elevens delaktighet som en viktig del i undervisningen.

Vare sig du vill spela i band eller för eget bruk är lektioner med en lärare en förutsättning för snabbare progression. Ju snabbare du går framåt, ju roligare blir det.

Du kan börja spela elgitarr från åk 6. Lektionstid i överenskommelse med lärare. Lektioner ges vanligtvis enskilt men kan vid önskemål även ges i grupp.

Gymnasiet

Det är aldrig för sent att lära sig spela ett instrument. Med våra erfarna lärare går du med en god övningsrutin snabbt framåt och lär dig snart spela dina favoritlåtar eller favoritstycken.

Du får en bra grund i melodi- och ackordspel och har stora möjligheter att påverka ditt eget lektionsinnehåll. Lektionerna leds av tålmodiga lärare som förstår att grunden i allt musicerande handlar om spelglädje. Inga förkunskaper krävs och all undervisning anpassas efter varje elevs individuella mål och intresse. Lektioner ges både på akustisk gitarr och elgitarr.

Annat

Under läsåret får den som önskar flera möjligheter att medverka i vårt konsertutbud. Vi hyr inte ut gitarrer men ger gärna tips och råd vid instrumentköp.

Trivia om Elgitarr

När Voyager 1 och 2 åkte ut i rymden hade de en skiva med internationella ljud och musik. Bach och Beethoven fanns med, men också Chuck Berry när han på sin elgitarr spelar Johnny B Good.


Läs mer på vår hemsida laholm.se/barn-och-utbildning/kulturskolan/,
eller ladda ner anmälningsblankett direkt här: blankett för anmälan.