Trombon

Åk 3 till Gy3 Lektionstid i överenskommelse med lärare.

Trombon tillhör bleckblåsfamiljen. Du bildar ljud med läpparna och blåser på samma sätt i alla instrumenten. På Kulturskolan börjar vi med uppvärmning: bilda ljud med läpparna, spela på munstycket och göra olika övningar.

Du får lära dig från grunden. Du får lära dig att andas rätt, ha rätt blåsteknik och att sköta om ditt instrument. Du spelar låtar, gör teknikövningar och du lär dig att transponera, det vill säga spela samma noter som till exempel piano och gitarr har.

Om du börjar på högstadiet eller gymnasiet är progressionen betydligt snabbare och är mer inriktat på övningar, etyder och improvisation. Vi jobbar även med teori.

Alla elever får chans att uppträda på bland annat elevkvällar, höst/vårfestival eller på avslutningar. Bleckblåsinstrumenten är det ljudstarkaste av blåsinstrumenten och du kan vara med i alla typer av ensembler.

Trivia om Trombon

På 1300-talet upptäcktes att det gick bra att böja metallrör för att få en ton utan att instrumentet tog plats. De upptäckte också då att genom att dra i olika rör, så uppstod olika toner.


Läs mer på vår hemsida laholm.se/barn-och-utbildning/kulturskolan/,
eller ladda ner anmälningsblankett direkt här: blankett för anmälan.