Foto

Åk 4-6 Onsdagar Kl. 16:30-17:30
Åk 7-9 Onsdagar Kl. 18:00-19:00
Gymnasiet Torsdagar Kl. 16:30-18:00

På Kulturskolans fotokurs undervisar vi både i hur du kan få bättre bilder i din mobil, eller att använda alla inställningar på en digital systemkamera. Vi lär oss också att efterbehandling. Som nybörjare går det utmärkt att starta i din åldersgrupp oavsett förkunskaper eftersom det många gånger går att anpassas till respektive elev.

Varje år har vi minst en utställning, där alla elever ställer ut.

Vi har kameror och objektiv att låna ut på plats, men du får gärna ta med din egen kamera.

När du går i åk 4-6 är målet att utveckla ditt intresse för fotografering samtidigt som du upptäcker vilka möjligheter som finns. Vi leker fram resultat med fotolekar men har också genomgång av hur kameran fungerar rent tekniskt. Vi pratar hur en bild är uppbyggd.

I kursen åk 7-9 gör mindre fotoprojekt med teman. Vi går djupare in teknik, bildanalys och kreativa möjligheter. Vi jobbar i studio och utomhus. Vi åker också på fotoutflykter.

När du går i gymnasiet utgår vi efter dina förväntningar på kursen. Det kan vara till ditt UF, att vilja göra en bok eller kanske bättre bilder till sociala medier. Om du har ambition att söka vidare till högre utbildningar hjälper vi till med förberedelser för detta.


Läs mer på vår hemsida laholm.se/barn-och-utbildning/kulturskolan/,
eller ladda ner anmälningsblankett direkt här: blankett för anmälan.